Kurser

Kurser med mig kommer att hållas hemma i Vellinge i min verkstad i trädgården, där kurserna en gång för länge sedan började.

Karin håller sina kurser i sin verkstad i Hököpinge (ca 10 minuter från Vellinge) där hon sedan 2018 har att ta emot grupper.

Maila mig gärna för koll om datum och upplägg, ni bokar även kurser med Karin genom mig.

Om kurserna

1. Kurs 1, 5 timme 350 kronor/person inklusive material och kaffe/te och kaka.
2. Kurs 3 timmar 600 kronor/person inklusive material och kaffe/te, baguette och kaka.

Förfrågningar och bokningar görs via mail eller telefon.

Aktuella kurser hittar du under kalendern.

Om ni redan är en grupp på 5- 10 personer så går det bra att boka en egen kurs på datum som passar er. Ring eller maila mig gärna i så fall.

Särskilda priser för barn i sällskap med vuxen på kurs ges enligt överenskommelse vid bokning.

Barn är också välkomna att boka egen kurs, ex. barnkalas. Lämplig ålder från 10 år och uppåt. Pris enligt överenskommelse vid bokning beroende på gruppens storlek och barnens ålder.

Om kursernas innehåll:

Under en betongkurs kommer vi att ge genomgång om de grunder som du behöver och du får med vår handledning lära dig hur betongen ska blandas, användas och hanteras. Du kommer att lära dig hur du bäst gjuter i former och hur du kan gjuta på fri hand, ex. i grus. Vi kommer också att visa hur du kan dekorera din saker med hjälp av mosaik eller olika avtryck. Om du har gjutit förut och redan kan grunderna så kan du få nya inspirerande idéer av oss. Vi har en fin utställning med massor av idéer och material att gjuta i och med.

Både under den kortare och den längre kursen kommer du garanterat hinna att gjuta flera saker, ex. fågelbad, krukor och ljushållare. Under den längre kursen ges naturligtvis mer tid för variationer, fler saker eller större projekt.

De saker som du har gjort under kursen kommer att stå kvar ett par dagar för att torka och kan sedan hämtas på tid som vi bestämmer.

Man behöver ha oömma kläder, gärna gummistövlar eller gymnastikskor. Ta också gärna med skyddsglasögon eller solglasögon för att skydda ögonen mot betongstänk. Tänk på att vi mest kommer att vara utomhus, så kläder efter väder.

Att tänka på:

Vi har allt material (betong, verktyg, handskar, gjutformar, mosaik o.s.v.) men har du någon form eller annat hemma som du vill använda så får du gärna ta med det. Man kan också gjuta i vackra löv och blad, ex. rabarber- eller hostablad. Om det är säsong och du har några blad över i trädgården, så ta gärna med.

Välkommen!

Kontakta oss

Ring eller maila om du har frågor om kurs som är på gång eller om du och några kompisar (3- 8 personer) vill boka in ett eget kursdatum.