Om oss

Om Cissi och sånt.
Jag heter Cissi och bor på en 1800-tals gård mitt i Vellinge by. Här har jag och min kompis Sofia byggt upp en liten verkstad där vi båda har gjutit under ett par år. Vi har under den tiden hunnit skaffa oss massor av material, gjutformar och inte minst idéer och erfarenhet.

De första åren hade jag betonggjutningskurserna i ladan på gården, men med ett renoveringsprojekt på gång så bytte jag under våren 2014 lokler och flyttade kursverksamheten till en ny, fin lokal med tillhörande trädgård. Lokalen ligger centralt i Vellinge på Perstorpsgatan 25 och i samma hus finns Kronvalls Skorstenar och inredningsbutiken Zilla F.

Jag har tidigare haft keramikverkstad i Malmö, men efter flytten till Vellinge för 15 år sedan fanns det inte så mycket tid över för keramiken. När jag ett par år senare hittade en kurs för betonggjutning var det en självklarhet. Jag blev genast inspirerad av materialet, arbetssättet och alla de kreativa möjligheter som betongen erbjuder.

Att gjuta med betong är härligt tacksamt, det tar inte så lång tid och resultatet blir (oftast) vad man hade tänkt sig. Materialet är självbrännande och behöver inte mycket efterarbete. Man kan dekorera sina saker efter smak och betongverken är lika fina inomhus som i trädgården eller på balkongen.

Om Karin.
Karin kommer under säsongen att hjälpa till med kurser. Karin bor i Hököpinge och har under flera år arbetat med betong hemma i sin verkstad. Under våren 2017 har Karin nu jobbat in rutin i verkstaden och plockat med nya roliga former och idéer som kommer att vara spännande för er att prova på en kurs.

Om kurserna:
1. Kurs 1, 5 timme 300 kronor/person inklusive material och kaffe/te och kaka.
2. Kurs 3 timmar 500 kronor/person inklusive material och kaffe/te, baguette och kaka.

Kurserna bokas via kalendern på upplagda kursdagar.

Om ni redan är en grupp på 3- ca 8 personer så går det bra att boka en egen kurs på datum som passar er. Ring eller maila mig gärna i så fall.

Särskilda priser för barn i sällskap med vuxen på kurs ges enligt överenskommelse vid bokning.

Barn är också välkomna att boka egen kurs, ex. barnkalas. Lämplig ålder från 10 år och uppåt. Pris enligt överenskommelse vid bokning beroende på gruppens storlek och barnens ålder.

Om kursernas innehåll:
Under en betongkurs kommer vi att ge genomgång om de grunder som du behöver och du får med vår handledning lära dig hur betongen ska blandas, användas och hanteras. Du kommer att lära dig hur du bäst gjuter i former och hur du kan gjuta på fri hand, ex. i grus. Vi kommer också att visa hur du kan dekorera din saker med hjälp av mosaik eller olika avtryck. Om du har gjutit förut och redan kan grunderna så kan du få nya inspirerande idéer av oss. Vi har en fin utställning med massor av idéer och material att gjuta i och med.

Både under den kortare och den längre kursen kommer du garanterat hinna att gjuta flera saker, ex. fågelbad, krukor och ljushållare. Under den längre kursen ges naturligtvis mer tid för variationer, fler saker eller större projekt.

De saker som du har gjort under kursen kommer att stå kvar ett par dagar för att torka och kan sedan hämtas på tid som vi bestämmer.

Att tänka på:
Man behöver ha oömma kläder, gärna gummistövlar eller gymnastikskor. Ta också gärna med skyddsglasögon eller solglasögon för att skydda ögonen mot betongstänk. Tänk på att vi mest kommer att vara utomhus, så kläder efter väder.

Vi har allt material (betong, verktyg, handskar, gjutformar, mosaik o.s.v.) men har du någon form eller annat hemma som du vill använda så får du gärna ta med det. Man kan också gjuta i vackra löv och blad, ex. rabarber- eller hostablad. Om det är säsong och du har några blad över i trädgården, så ta gärna med.

Välkommen!